Waar houd je best rekening mee als je op zoek bent naar een geschikt voertuig als rolstoelgebruiker of om rolstoelgebruikers te vervoeren?

Om de meest geschikte oplossing te kiezen, is het belangrijk om voor jezelf alle informatie te noteren over je rolstoel, de auto, de gewenste en nodige aanpassingen aan de auto en een mogelijke tegemoetkoming. Deze zaken zijn immers allemaal nodig om een juiste beslissing te kunnen nemen.

  • Een rolstoelgebruiker verandert meestal sneller van rolstoel dan van auto. Het is dus een duurzame aankoop waar een goede voorbereiding voor nodig is om later niet voor verrassingen of ontgoocheling te staan.
  • Er zijn voertuigen die in de standaarduitvoering al toegankelijker zijn dan anderen. Sommige voertuigen kunnen met weinig aanpassingen toegankelijk gemaakt worden. Andere wagens hebben dan weer een intensieve ‘make-over’ nodig. Het is dus belangrijk om hierover advies in te winnen in bij verschillende autofabrikanten.
  • In een wagen reis je het veiligst in de autozetels. Voor een rolstoelgebruiker die de overstap kan maken naar een autozetel, is dit de beste optie. De rolstoel wordt dan als bagage meegenomen en wordt veilig vastgemaakt tijdens het vervoer. Als de rolstoelgebruiker de overstap naar de autozetel niet kan maken, dan kan hij/zij veilig vervoerd worden in de rolstoel als de rolstoel én het vastzetsysteem aan de nodige veiligheidsvoorwaarden voldoen.
  • Bestuurder-rolstoelgebruikers die zelf rijden, moeten vaak de transfer naar de bestuurderszetel aan de straatzijde doen. Dat zou op een rustige en veilige manier moeten kunnen gebeuren: er moet voldoende plaats zijn voor de rolstoelgebruiker en er mag geen hinder zijn voor andere weggebruikers.
  • Rolstoelgebruikers die vervoerd worden in de rolstoel, kunnen kiezen voor een instapoplossing langs de zijkant of via de achterkant. Langs de zijkant heeft als voordeel dat er op de straat zelf geen extra ruimte achter de auto nodig is. Het nadeel is dat er in parkings waar de voertuigen zij aan zij staan meestal onvoldoende plaats is om uit te stappen.
  • Het aantal passagiers - en bijhorende bagage - die met het voertuig vervoerd zullen worden, bepaalt mee de keuze van de oplossing om de rolstoel te vervoeren. Bij sommige oplossingen om de rolstoel mee te nemen, nemen de personen plaats in het voertuig en wordt de rolstoel weggeborgen. Bij andere oplossingen worden autozetels verwijderd, versmald of opklapbaar gemaakt om plaats te maken voor de persoon in de rolstoel.

Het Trapmann team staat ter beschikking voor vragen, advies, en hulp in het vinden van de geschikte wagen die beantwoordt aan alle persoonlijke behoeften en wensen. 

 

Contacteer ons voor een gesprek of om een bezoek aan onze showroom in te plannen:

BEL ONZE ADVISEUR
03 326 13 07 

STUUR EEN MAILTJE
info@trapmann.be

BEZOEK ONZE SHOWROOM    
Trapmann nv
Satenrozen 3
2550 Kontich

 


VRIJBLIJVEND ADVIES

Elke klant heeft een op maat gemaakte auto-aanpassing nodig.
Vraag ons advies over de specifieke mogelijkheden die elk automerk kan bieden
en kom bij ons de oplossingen ontdekken.

VRAAG GESPREK AAN

ONTDEK AL ONZE OPLOSSINGEN

ZELF RIJDEN

MEER INFO

MEE RIJDEN

MEER INFO

IN GROEP RIJDEN

MEER INFO

VEILIG RIJDEN

MEER INFO